När man blir äldre är det lätt hänt att man drabbas av olika krämpor och man kan bli mer stillasittande. Det är inte lika självklart att man kommer ut och rör på sig när man inte längre ska gå till jobb eller liknande. Men det är minst lika viktigt för seniorer som för yngre personer att ha en hälsosam livsstil.

Viktigt med fysisk aktivitet

Även när man blir lite äldre är det viktigt att hålla sig i form även om man inte behöver träna extremt hårt. Några promenader i veckan, och gärna lite styrketräning gör underverk för hälsan. Mer än så behöver det inte vara.

Rabatter gör det lättare att vara aktiv

Att träna på gym eller med vattengympa är också bra för seniorer. Men det kostar en del pengar. Med hjälp av rabatter genom https://hejsenior.se/ kan man minska ner kostnaden något och det gör att man lite lättare kan klara av kostnaden varje månad. Många fattigpensionärer har i annat fall inte pengar att träna på det sätt de gärna vill.

En bra kost

Även som äldre är det viktigt att äta bra mat för att kroppen ska orka med och för att man inte ska tappa i vikt. Om man tycker att det är svårt att få i sig allt man behöver finns det också näringsdrycker av olika slag som man kan komplettera sin kost med men de bör inte ätas som enda mål under dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *