Det är mycket viktigt att röra på sig och ta hand om sin kropp på olika sätt. Det kommer leda till att din kropp och själ mår bättre. Det finns otaliga skäl till att träna och de är bara positiva. Du kommer att bli piggare, sova bättre, bli starkare och inte vara sjuk lika ofta. Det finns i stort sett inga perioder i livet som du rekommenderas att var helt stilla utan våra kroppar är gjorda för att röra sig. Gör du inte det så riskerar du att drabbas av flera sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar. Det var länge sedan vi hade problem med undernäring i det här landet och nu är det tvärtom istället, att folk föräter sig och blir sjuka på det sättet.

7 av 10 svenskar tränar regelbundet. Med regelbundet räknas det som att man tränar minst en gång i veckan och träning definieras av att du höjer pulsen lite. Det finns så otroligt många sätt att träna att alla kan hitta sin träningsform. Den vanligaste träningsformen är att löpa och det är antagligen för att det är så otroligt lätt att bara ge sig ut i löparspåret och man behöver inte passa några tider. Det går att hitta löpargrupper om man vill vara social när man tränar.

Något annat som är viktigt för din hälsa är hur och vad du äter. Det är viktigt med en balanserad kost som består av allt din kropp behöver. Det innebär fett, protein, kolhydrater och massa andra saker. Ligger du lågt i något av detta så kan det vara en bra idé att antingen äta mer av det eller ta piller och kosttillskott för att väga upp. En varierad kost räcker i de flesta fall men ibland kan det vara nödvändigt att hjälpa kroppen lite på vägen med tillskott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *