Det bästa och lättaste sättet att hitta nya vänner och sammanhang i livet är att gå med i ett lag eller en grupp och träna tillsammans.

Ifall man känner sig lite fast i livet och skulle vilja testa något nytt eller skaffa sig ett nytt sammanhang med nya människor bör man fundera på om lagsport eller gruppträning kan vara något att prova. Inte nog med att man får träna, vilket ger endorfiner och en känsla av lycka, utan man får också nya människor omkring sig som man kanske annars aldrig hade träffat. Man får en plattform för socialt umgänge och en känsla av att tillhöra något större än bara en själv. Oavsett om man vill satsa på att bli riktigt bra på något eller bara göra något för att ha kul finns det alltid något som kan passa just dig.

Om du tänker dig att det finns någon sport du har ett speciellt intresse av eller alltid velat prova eller ifall det finns något träningssätt du är nyfiken på är det bara att börja söka på vad för alternativ du har i din omgivning.

Det finns studier som visar att din mentala hälsa förbättras om du tränar, men i synnerhet om du tränar i grupp då de sociala aspekterna spelar in och gör att du känner dig som en del i en gemenskap. Vilket är väldigt viktigt för hjärnans stimulans.

Man bör försöka hitta en balans i sitt tränande och det optimala i detta är att träna 2-3 gånger i veckan i cirka 45 minuter till en timme per gång. Det är viktigt att man inte gör det för mycket heller utan att alltid lyssna till sin kropp som kommer säga till när det är för mycket, eller för lite också för den delen. Det gäller att finna balansen i livet och har man ont om tid kan det vara bra att kombinera träning med socialt umgänge för att förbättra sin mentala hälsa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *