Det finns mängder med olika ansiktskrämer, masker, serum och peelings som du kan använda dig av för att få en finare och friskare hy, men om sanningen ska fram är det vad du stoppar i insidan som räknas allra mest. Många människor gör det stora misstaget att köpa dyra ansiktskrämer och lägga tusentals kronor på behandlingar, samtidigt som de äter dåligt, sover dåligt och konsumerar större mängder alkohol. För att du ska få en riktigt fin hy är skönhetsprodukter ett mycket bra och effektivt sätt, men du måste också se över dina kost- och levnadsvanor.

Oavsett ålder och kön är en fin hy något som många människor drömmer om och därför har vi plockat ut några riktigt bra tips som ger dig en hy som är finare, renare och som ser mycket yngre ut. Här listar vi bland annat vikten av att använda högkvalitativ hudvård, men vi pratar också om kosttillskott, livsmedel som du bör undvika och mycket mer!

Bästa tipsen för en finare hy

1. Dra ner på ditt sockerintag

Socker innehåller glukos och glukos har en tendens att binda sig till kollagen som du har i huden. När glukosen väl har satt sig kommer den att börja bryta ner din hud snabbare och du drabbas av tidiga ålderstecken. Genom att minska på sockerintaget kan du se till att värna om kollagenet som du har och på så sätt hindra det från att försvinna snabbare. Är du sötsugen kan du istället välja ett mer hälsosamt alternativ. Varför inte ta med några söta jordgubbar som mellanmål till arbetet eller en smakrik müsli med russin?

2. Använd rätt hudvård

När det kommer till huden är det mycket viktigt att ha en hudvårdsrutin som faktiskt lämpar sig för just din hudtyp. Här rekommenderar vi en bra rengöringsmjölk, ett balanserande ansiktsvatten och en bra dag- och nattkräm. Satsa på produkter från kända tillverkare och som är högkvalitativa och säkra att använda sig av. Vi rekommenderar hudvårdsmärket Sensai som har produkter för alla hudtyper.

3. Få in träning i vardagen

Majoriteten av alla människor är väl medvetna om att träning är bra för den fysiska hälsan såväl som den mentala, men visste du att träning också gör dig snyggare? Nu talar vi inte om att du får ett ökat självförtroende när du lyckas gå ner några kilon, utan att du faktiskt kan boosta din hy. När du tränar ser du till att pulsen i kroppen går upp, vilket i sin tur gör dig riktigt varm och rosig om kinderna. Detta i sin tur ökar din blodcirkulation och gör att näringsämnen lättare transporteras till huden.

4. Komplettera kosten med kosttillskott

Om du har brist på vitaminer och mineraler kan du ganska snabbt märka av hudförändringar. Detta är extra vanligt om du har brist på zink, eftersom avsaknaden av zink ger dig en försämrad sårläkning. Genom att komplettera med ett kosttillskott kan du skydda dina celler mot den oxidativa stress som finns och på så sätt få en friskare och mer motståndskraftig hud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *