Hör du till den kategori människor som lätt hamnar i det beryktade hamsterhjulet? Du känner säkert igen känslan av att aldrig riktigt hinna stanna upp i vardagen. Det är något som är viktigt för ditt välmående på flera plan.

[IMAGE=czN7Jhcu83RU.jpg]

Många väljer yoga som träningsform, vilket också vetenskapligt är bevisat att vara ett perfekt inslag i vardagen. Det främjar ditt välmående tack vare sin förmåga att kombinera både fysisk rörelse och mental träning. Här berättar vi mer om yogaträningens fördelar och ger dig tips på hur du enkelt kan planera in yoga i vardagen.

[IMAGE=bm2gFPc03dFq.jpg]

En enkel träningsform

[IMAGE=dTplqrcgvhEK.png]

För dig som hittills har kunnat skylla på ett tight schema som inte ger dig tid till träning är det slut med ursäkter. Yoga är nämligen allt annat än komplicerat när det gäller planering av träningen. Faktum är att du inte behöver ägna ens en hel timme för en session yoga. Ett enklare yogapass kan vara effektivt även om det bara är en liten halvtimme du lyckas få in i schemat. Tipset är att leta upp ett yogacenter i närheten av din arbetsplats. Då kan du enkelt planera in träningen innan eller efter jobbet eller varför inte under lunchen.

En annan fördel rent praktiskt med yoga är möjligheterna att utöva yoga i hemmet. Du kan alltså utan problem introducera yoga i vardagen direkt hemifrån. Utrustning och tillbehör är inte heller något du behöver investera i för att komma igång. Det räcker gott och väl med att du väljer en liten hörna i hemmet där du försöker skapa en avslappnande stämning. Bona fridfullt med värmeljus, dov belysning och en avskärmad yta. Du behöver en bekväm matta för att utföra övningarna och det är i stort sett det enda inköp som krävs vid starten. Det handlar om mattor som väljs ut med rätt yta, längd, bredd och tjocklek utifrån typ av yogaövningar. Professionella utövare brukar göra yoga på den här sortens mattor just för att få ut det mesta av yogaträningen.

Yoga är även enkelt i den bemärkelse att vem som helst är välkommen att testa motionsformen. Det finns knappast några krav när det gäller vem som får bli en del av yogavärlden. Viktigt att tänka på när du kommer igång är dock ditt mål med yogan. Du önskar förmodligen att må bättre och finna ett litet lugn i vardagen med yogaträningen, men försök att sätta ord på ditt mål. Både i fysiska och mentala termer.

Det är en sak att komma igång med yogaträning och en annan att faktiskt applicera yoga i din livsstil. För yoga är mer än bara träning och just därför är det av stor vikt att öppna alla dina sinnen inför träningen. Yogapasset behöver inte vara särskilt långt, men du bör tänka på att knyta an vid den känsla du upplever efteråt. Ta med dig det välbehag du känner i vardagens alla moment och låt yogan bli mer än bara ett nödvändigt måste. En av yogans unika fördelar är dess förmåga att kombinera rörelse, vila och återhämtning på en och samma gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *