Vilken livsstil vi egentligen har beror på våra vanor. Det är våra vanor som skapar vår vardag och i slutändan vilket liv som vi lever.

Vanor

Det är många av oss som gärna vill bli bättre på att ta hand om vår ekonomi, bli hälsosammare, stressa mindre, vara bra föräldrar och leva mer klimatsmart; och försöker, för att snart inse att vi åter har misslyckats. Orsaken till att våra intentioner och verkligheten inte stämmer, är ofta våra vanor. Det forskas mycket kring våra vanor – läs Forskning och framsteg om du vill lära dig mer om både vanor och intressanta fakta.

Nya vanor

Enligt forskning tar det 66 dagar att förändra en vana. Många gånger när vi vill göra en förändring vill vi att allt ska ske på en gång: vi motionerar en timme och äter sedan nyttigt i hela fyra dagar på raken – sedan håller det inte längre. Om du vill lyckas måste se titta på dina (o)vanor, och ta tag i vana för vana. Försök inte att förändra allt på en gång, utan börja med en vana som att promenera 20 minuter varje kväll och håll det – i ur och skur. Efter två månader kan du ta nästa vana. Sakta men säkert kommer du att få en mer hälsosam livsstil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *