Det finns många anledningar till att vilja träna hemifrån. Det kan vara att gymkortet är för dyrt, eller att man helt enkelt inte har så mycket tid över. Om inte annat är det en god idé att då och då kombinera sina vanliga träningspass med hemmaträning. Det behöver varken vara dyrt, tidskrävande eller ta mycket plats.

Bra träningsredskap till hemmagymmet

Hemma behövs inga stora träningsmaskiner som bara står i vägen majoriteten av tiden. Istället kan du sikta in dig på några få men effektiva träningsredskap som är enkla att plocka fram och sedan lägga undan igen när de inte används.

En medicinboll är perfekt för detta ändamål. De finns i olika storlekar och ger otroligt effektiv träning. Med hjälp av en medicinboll tränar du både armar, bål och magmuskler i en enda effektiv rörelse. De finns i olika storlekar och går att köpa i flerpack för att kunna variera. Det är även ett bra redskap för att träna koordination och balans.

Glöm inte att stretcha

Att träna styrka är perfekt att göra hemma, men glöm inte att det är minst lika viktigt att stretcha. Genom att stretcha både innan och efter träningen minimerar du risken för sträckningar och muskelskador.

På Youtube finns det många bra guider till effektiva stretchövningar som passar både innan och efter ett styrkepass. Se det som en tid att varva ner efter träningen och låta hjärnan vila en stund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *