Att sluta röka är för många ett nyårslöfte som år efter år går i kras – viljan och motivationen räcker helt enkelt inte till. I samband med den globala pandemin som startade i början på 2020 har många rökare börjat tänka om angående sin rökning och sin hälsa.

Rökning är för många en ovana som är svår att sluta med. Om inte motivationen finns är det omöjligt att sluta med en vana som kan vara både lugnande och socialt underhållande att fortsätta med. Att sluta röka kan ofta resultera i en rastlöshet, ökad ångest och förändrade sociala vanor vilket i sin tur skapar ännu mer motstånd till att fimpa.

Rökning och graviditet

Att vara gravid och röka har en bevisad negativ effekt på fostret. Graviditeten blir för många mammor en morot för att fimpa. Är du eller planerar du att bli gravid och är osäker på om du kommer klara av att fimpa under graviditeten? Spana in Cybex PRIAM och deras barnprodukter så kanske motivationen kickar igång.

Rökare i riskgrupp för coronapandemin

Rökare och folk med nedsatt immunförsvar är riskgrupper som kan drabbas extra hårt av corona. De flesta dödsfall av coronapandemin har varit människor med underliggande sjukdomar, nedsatt immunförsvar och människor med sämre lungkapacitet. Eftersom corona drabbar lungorna extra hårt blir rökare per automatik en extra utsatt riskgrupp. Kanske blir corona din morot att sluta röka under 2020?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *